1 de març 2011

Durant el mes de març es podrà veure l'exposició "Escolta Espanya... que hi ha algú? (humor gràfic contemporani comentat per Joan Maragall)" en la que gairebé 50 humoristes gràfics de tots els mitjans de Catalunya retraten el periple de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de forma mordaç i punyent amb les seves vinyetes, establint un diàleg amb un pensador de luxe com és Joan Maragall.

Serà el proper dimarts 1 de març a les 19.00 h. al Col.legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10) celebrarem un breu acte d'inauguració i a continuació una taula rodona amb la participació de Toni Batllori (La Vanguardia), Miquel Ferreres (El Periódico), Ferran Martín (lainformacion.com) i José Manuel Álvarez -Napi- (El Economista), moderat per Antoni Guiral.

Els dibuixants són:
Ant (Avui), L'Avi (El Punt) Azagra (El Jueves) Balasch (Bon Dia), Batllori (La Vanguardia), Leonard Beard (El Periódico), Bergé (Diari de Girona), Canyissà (La Malla.cat), Lluís Capdevila (El 9 Nou), Elchicotriste (Tot Tarragona), Ermengol (Segre), Escoda (Diari de Sabadell), Faro (Diari de Tarragona), Pepe Farruqo (Ara), Fer (Avui), Ferreres (El Periódico) Manel (Público), Franchu (Directa), Óscar Garriga (Les revistes.cat) El Gat Invisible (El Temps), Jap (El Punt), Joma (La Vanguardia), Kap (La Vanguardia), El Listo (20 Minutos) Alfons López (Público), Ferran Mart´n (La Información), Napi (El Economista), Néstor (El Web Negre), Pallarés (El Mundo), Ricard Peregrina (Regió 7), Pierino (El Triangle), Puigbert (El Punt), Puyal (Regió 7), Quel (El Web Negre), Ran (El 9 Nou), Romeu (El País), Aleix Saló (Directe), Òscar (La Mañana), Dani Saus (El Web Negre), Jordi Soler (El Punt), Ricard Soler (El Web Negre), Sr. Plástiko (El Triangle), Tharrats (Avui), Tres (El Web Negre), Ventura & Coromina (La Vanguardia), Willy (E Web Negre) i Xavi Torrent (El Punt).

La mostra és una producció del Col.legi de Periodistes de Catalunya a iniciativa de l'Associacio TantaTinta i ha estat coordinada per kap, amb ajuda i recolzament d'Antoni Guiral, Alfons López, JuanJo Sarto i Pepe Gálvez, disseny de Néstor Macià, i correcció deLlengua de Foc. Els textos de Maragall han estat seleccionats per Patrícia Gabancho.

Aquesta exposició s'inclou dins els actes de celebració de l'Any Maragall i també forma part de la mostra CaricArt, en la que es podrà veure una exposició dedicada a Ivà i Makinavaja i una altra a Quico el progre de J.L. Martín.